Aug 06, 2015

Punem rotile educatiei in miscare, la Ciclaton 2015

 

Bucuresti, 6 august 2015: In perioada 2-6 septembrie se desfasoara cea de-a doua editie a Ciclaton, organizata de Fundatia ADEPT Transilvania. Timp de 5 zile, participantii vor strabate pe bicicleta un traseu de 660 de kilometri si vor trece prin 11 orase, pentru a sustine una dintre cele 5 cauze educationale inscrise: „Da-ti pasiunea mai departe!”, parte din programul educational ”Ajungem Mari” al Asociatiei Lindenfeld, “De-a Arhitectura”, “GROW”, parte a programului Scoala de Valori, “IMPACT”, program al Fundatiei Noi Orizonturi si “Zburd” al Asociatiei ROI. Evenimentul este sustinut de Orange Romania si HTC, ca parteneri strategici.

 

Pentru fiecare dintre cele 5 cauze pedaleaza atat ciclisti de anduranta (selectati pentru a parcurge traseul integral), cat si temerari (cei care aleg diverse segmente de traseu pe care sa pedaleze). La cea de-a doua editie Ciclaton s-au alaturat 30 de ciclisti de anduranta, un numar dublu fata de cel de la editia din 2014. Ciclistii temerari care vor participa au alocate pana la 30 de locuri disponibile, pentru fiecare segment.

Ciclaton va aduce impreuna oameni pasionati de mersul pe bicicleta si sustinatori, in jurul unor proiecte care propun un sistem de valori centrat pe ideea ca educatia imbogateste. Cauzele evenimentului pot fi sustinute de catre publicul larg prin contributii raportate la numarul batailor inimii ciclatonistilor de anduranta, prin donatii fixe catre ciclatonistii temerari, cat si prin donatii directe catre cauze. Inscrieri si mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe www.ciclaton.ro.

 

In 2014, Ciclaton a pornit de la initiativa a doi voluntari care si-au dorit sa uneasca pasiunea pentru sport si implicarea in viata comunitatii intr-un eveniment la care fiecare dintre noi sa poata contribui. Anul acesta, ne bucuram foarte mult ca Ciclaton a crescut: avem 5 cauze pe care le sustinem, iar numarul ciclistilor de anduranta s-a dublat. Avem deja un numar foarte mare de sustinatori si suntem convinsi ca cea de-a doua editie va aduna si mai multi oameni care cred ca educatia este principalul mod prin care putem aduce o schimbare in  comunitatea din care facem parte, a declarat Cristi Gherghiceanu, Presedinte Fundatia ADEPT Transilvania.

Circuitul  complet al Ciclaton 2015 va incepe si se va incheia in Sibiu si va trece prin 11 orase, printre care Medias, Sighisoara, Targu Mures, Cluj Napoca, Deva si Alba Iulia. Festivitatea de final va avea loc in Parcul Sub Arini din Sibiu.  

Ciclistii care vor strange cele mai multe fonduri pentru cauzele pe care si le-au ales vor fi premiati cu cate un telefon din partea HTC, sponsor strategic. Cel mai bun fundraiser va primi un HTC One M9, iar al doilea cel mai bun fundraiser – un HTC Desire 820.

Sponsori si sustinatori Ciclaton 2015: Orange, HTC, Active Life Therapy, 441 Design Studio, Urgent Cargus, Eximtur Business, HelpNet, High5, Himalaya, foto4ever.ro, Ambulanta de Biciclete, FabLab.

Parteneri media: Freerider.ro, Radio Romania Targu Mures, BikeFM, Biciclistul.ro, Zmeu Bucuresti, RADOR.

Despre Ciclaton

Ciclaton este primul eveniment ciclist de strangere de fonduri din Romania dedicat exclusiv sustinerii educatiei. Fondat in 2014, proiectul sustine initiative  de educatie non-formala si implicarea voluntara in aceasta directie. Valorile Ciclaton vizeaza educatia centrata pe individualitatea fiecarui copil, rolul fundamental jucat de educatie in viata si evolutia comunitatii, voluntariatul ca forma de implicare, promovarea unui stil de viata sanatos, prin sport, si ideea ca fiecaruia dintre noi ii sta in putere sa dea mai departe celorlalti lucruri bune.

 

Despre Fundatia ADEPT

Fundatia ADEPT Transilvania deruleaza proiecte de conservare a biodiversitatii si dezvoltare rurala in Transilvania, prin informarea localnicilor si identificarea modalitatilor de obtinere a veniturilor suplimentare pentru micile comunitati care gospodaresc peisajele din zona Tarnava Mare, actiuni menite sa le asigure instrumentele necesare unui trai prosper, pastrind practicile agricole traditionale care au creat aceste peisaje.

Fie ca este vorba de activitati educative despre natura, de incurajarea spiritului antreprenorial sau de intarirea capacitatii organizationale, la informarea ori facilitarea accesarii de fonduri prin PAC, sau chiar de implicarea in activitati concrete de conservare sau definirea politicilor la nivel local, regional si national, Fundatia ADEPT Transilvania reprezinta pentru comunitatea locala si nu numai, un partener de nadejde.

 

Pentru mai multe informatii, accesati www.fundatia-adept.org.