Daca nu gasesti raspunsul la intrebarile tale in lista de mai jos, te asteptam sa ne scrii la adresa contact[@]ciclaton.ro

Ciclaton este primul eveniment ciclist de strangere de fonduri din Romania dedicat exclusiv sustinerii educatiei.

Fondat in 2014, are ca scop sustinerea proiectelor de educatie non formala si implicarea voluntara in acestea.

Valorile Ciclaton vizeaza educatia centrata pe individualitatea fiecarui copil, rolul fundamental jucat de educatie in viata si evolutia comunitatii, voluntariatul ca forma de implicare, promovarea unui stil de viata sanatos, prin sport, si ideea ca fiecaruia dintre noi ii sta in putere sa dea mai departe celorlalti lucruri bune.

Este foarte simplu: mergi in formularul Donez si apoi,
  • alege un proiect eduational catre care vei face donatia sau alege sa sustii unul dintre ciclistii care pedaleaza pentru acelasi proiect.
  • alege modalitatea de plata. Donatia se poate face fie online, cu cardul, fie prin depunerea sumei in contul Fundatiei Adept, prin OP. Fiecare modalitate de plata este explicata in formular.

Donatiile pornesc de la suma de 10 lei.

Pentru donatii din partea companiilor te rugam sa ne contactezi la contact @ ciclaton .ro

...Si gata! Tocmai ai contribuit pentru o cauza educationala de impact. Nu uita sa iti anunti si prietenii ca pot dona sau se pot inscrie ca ciclisti temerari.

Vei putea sa sustii una sau mai multe dintre proiectele educationale, prin donatii multiple, pana in data de 31 octombrie.

Sumele donate pentru cele 5 proiecte, in cadrul Ciclaton, vor fi virate in conturile ONG-urilor in termen de 30 de zile de la finalizarea campaniei de strangere de fonduri Ciclaton 2016.

Da, poti face acest lucru, completand din nou formularul Donez cu fiecare donatie distincta pe care doresti sa o faci.

Pentru a te inscrie e nevoie sa completezi formularul de Inscriere.

Va fi nevoie sa alegi proiectul pentru care vei pedala. Apoi, va trebui sa iti confirmi inscrierea prin plata a 50 de lei, suma care va fi donata proiectului ales.

Alege un segment pe care vei pedala. E bine sa stii ca un ciclist temerar isi poate alege un singur segment din traseul Ciclaton pentru a pedala, iar inscrierea poate fi facuta cu minim doua zile inainte de alaturarea la caravana pentru fiecare segment.

La fel ca si la donatii, poti alege una dintre metodele de plata puse la dispozitie in formular.

Ulterior, vei primi pe e-mail toate detaliile pe care trebuie sa le stii despre pregatirile pentru eveniment si punctul in care te vei intalni cu noi si poti incepe sa promovezi cauza pe care o sustii in Ciclaton.

In calitate de ciclist temerar te rugam sa iti asiguri transportul spre punctul de intalnire cu caravana Ciclaton. Totodata, iti vei asigura si transportul de la punctul de finish al segmentului ales.

Ciclistii de anduranta, care vor pedala pe intregul traseu, au fost invitati sa participe la Ciclaton. Fiecare dintre acestia sustine unul dintre cele 5 proiecte educationale.

In perioada premergatoare evenimenului, ciclistii vor desfasura pe retelele de socializare mini-campanii de recrutare de ciclisti temerari si de strangere de fonduri pentru proiectul educational ales.

Mai multe informatii vei gasi pe paginile individuale ale zilelor de traseu, precum si in formularul de Inscriere.

Dupa ce te vei inscrie, vei primi un kit care sa te ajute in promovarea proiectului. De asemenea, daca ai nevoie de informatii in plus, ne poti contacta oricand cu ajutorul informatiilor din pagina Contact.

Dupa inscriere, vei primi un kit care sa te ajute sa popularizezi proiectul pentru care vei pedala, pe care il vei putea folosi de-a lungul evenimentului.
Recomandam folosirea unei cursiere, dar sunt acceptate si MTB-urile. De asemenea, mai ai nevoie de bidon de apa, far si stop, casca, ochelari si pelerina de ploaie (daca se intampla sa avem parte de vreme urata) si haine adecvate vremii.

Nu. Din motive logistice, mecanismul Ciclaton permite inscrierea unui ciclist temerar pe un singur segment de traseu.

Segmentele de traseu pot fi gasite pe fiecare zi de traseu.

Pentru ca plutonul de ciclisti sa circule in conditii optime, viteza medie pe care trebuie sa o mentii pe traseu este de 25 de kilometri pe ora.
Da, vei primi bautura izotonica.
Da, suportul tehnic va fi asigurat pe tot traseul.
Va trebui sa iti asiguri singur/a transportul pana la punctul de start al segmentului ales si de la finalul segmentului spre casa. De asemenea, nu vom asigura gustari, astfel incat este indicat sa iti aduci un pachetel.
Vom pedala pe asfalt (exista o singura bucata de traseu pe care avem macadam). De asemenea, vei primi mai multe informatii despre traseul ales dupa inscriere. Zilele si segementele aferente de traseu pot fi vizualizate in pagina dedicata care descrie fiecare zi de traseu.
Segmentele au un grad mediu de dificultate – in principal, vor fi usor de parcurs daca ai conditie fizica si ceva experienta de pedalat anterioara. Informatii despre gradul de dificultate al fiecarui segment poti afla din pagina care descrie fiecare zi de traseu.
Daca nu vei putea pedala pe segmentul inscris, poti promova in continuare in cercul tau de cunoscuti cauza pe care ai ales-o si sa doneze prin formularul de donatii accesibil pe pagina Donez; de asemenea, donatia facuta de tine la inscriere va ramane in contul cauzei pe care ai ales s-o reprezinti.
Nu exista o limita de timp, pentru ca segmentele variaza ca lungime, insa e important sa poti mentine viteza de rulare de 25 de km/ora.
Cu cateva zile inainte de desfasurarea segmentului pe care l-ai ales, vei primi informatii legate de punctul si ora de intalnire. De asemenea, e important sa retii ca iti vei asigura singur transportul pana la punctul de intalnire si de la finalul segmentului parcurs, catre casa.
Da, poti participa daca ai echipamentul necesar si daca poti mentine viteza medie de rulare de 25 km/ora.
Grupul de ciclisti va pedala grupat, in pluton.

Kitul va contine:

  • - diploma de participare
  • - medalie
  • - un tricou de bumbac Ciclaton
  • - numar de bicicleta
  • - produse Himalaya
  • - kit de fundraising care iti va oferi inspiratie pentru cum sa strangi donatii pentru proiectul ales, accesibil in pagina Fundraising
  • ...si bineinteles posibilitatea de a participa pe un segment al turului Ciclaton 2016.
Da, toti ciclistii Ciclaton sunt bineveniti la evenimentele de start si finish. In editia 2016, acestea vor avea loc la Miercurea Ciuc.
Intregul regulament poate fi citit pe pagina Regulament.
Da, poti dona pentru mai multe cauze cu ajutorul formularului Donez, dar te poti inscrie sa pedalezi doar pentru una singura folosind formularul de Inscriere.