Sep 13, 2016

In data de 7 septembrie 2016 am lansat cea de-a treia editie a Ciclaton. Puteti descarca in intregime comunicatul de presa (PDF 213 KB), precum sa-l si parcurgeti mai jos.


La Ciclaton 2016, ciclistii pedaleaza pentru viitorul tinerilor romani

 

In perioada 5-9 octombrie 2016 se va desfasura cea de-a 3-a editie Ciclaton, primul eveniment ciclist de strangere de fonduri din Romania care sustine si promoveaza educatia, organizat de Fundatia ADEPT Transilvania. Timp de 5 zile, participantii vor strabate pe bicicleta un traseu de peste 700 de kilometri si vor trece prin 9 orase, pentru a sustine unul dintre cele 5 proiecte educationale inscrise.

Pentru fiecare dintre cele 5 cauze vor pedala atat ciclisti de tur, care vor parcurge traseul integral, cat si cei de segment, care aleg sa pedaleze doar diverse segmente din traseu. Pentru a putea participa la traseu si a sustine proiectele, acestia se pot inscrie pe www.ciclaton.ro incepand cu 7 septembrie. Astfel, ciclistii sunt incurajati sa devina ambasadori ai educatiei si sa promoveze proiectul ales in randul prietenilor, familiei si cunostintelor.

Proiectele evenimentului pot fi sustinute de catre publicul larg prin donatii raportate la numarul batailor inimii ciclistilor de tur si ale ciclistilor de segment, cat si prin donatii directe catre proiectele educationale. La finalul campaniei de donatii si a celor 5 zile de tur, fondurile stranse se vor indrepta catre organizatiile implicate si catre proiectele pe care le sustin.

Proiectele educationale Ciclaton 2016

●      Fundatia Noi Orizonturi a lansat proiectul IMPACT, prin care isi propune sa identifice si sa rezolve, in mod creativ, impreuna cu tinerii, probleme reale din societate, prin infiintarea de Cluburi de Initiativa Comunitara;

●      Asociatia ROI sprijina si pune in valoare relatia profesori-elev-parinti-comunitate din Romania, prin proiectul ZBURD PRIN EDUCATIE;

●      Asociatia Lindenfeld sprijina copiii din centrele de plasament sa se dezvolte prin educatie interactiva, cu ajutorul proiectului „Ajungem Mari”, care s-a bucurat, in ambele editii anterioare Ciclaton, de un adevarat succes;

●      Prin proiectul “De-a arhitectura in orasul meu”, Asociatia De-a Arhitectura isi propune sa formeze cetateni responsabili, implicati in comunitatile in care traiesc, pentru orase mai bune;

●      Asociatia ARDOR, prin „Tabara de leadership pentru instructori de dezbateri”, urmareste dezvoltarea profesorilor formatori, prin ateliere de dezbatere intre profesori si studenti viitori pedagogi.

 

In 2016 ne dorim sa aducem laolalta peste 80 de ciclisti ale caror inimi sa bata de 10.000.000 de ori pentru peste 7.000 de copii si tineri. Ne dorim ca evenimentul sa fie sustinut de cat mai multi donatori care sa inteleaga, dar mai ales sa creada in cele 5 proiecte pe care le sustin. In cele din urma, cel mai important este impactul pe care acest eveniment il va avea pe termen lung in dezvoltarea proiectelor selectate. Si, implicit, in dezvoltarea copiilor si tinerilor care vor beneficia de ajutorul pe care vrem sa-l oferim prin a 3-a editie Ciclaton”, declara Cristi Gherghiceanu, presedintele Fundatiei ADEPT Transilvania. 

Traseul Ciclaton 2016

Traseul de anul acesta este cel mai lung, avand peste 700 de kilometri, dar si mai dificil in comparatie cu anii trecuti. Aventura Ciclaton va purta pe doua roti sustinatorii educatiei intr-un traseu-circuit montan, Miercurea Ciuc fiind punctul de start, dar si cel de finish. Inimile ciclistilor vor bate sprinten in orasele din inima Moldovei, prin Piatra Neamt, Humulesti, Voronet, Suceava, Botosani, Iasi, Roman, Bacau si Moinesti.

Organizator: Fundatia ADEPT Transilvania
Sponsor strategic: KLG Europe Logistics
Sponsori principali: 441 Design Studio, Active Life, Orange
Sponsori: Help Net, Himalaya, Skoda

 

Despre Ciclaton

Ciclaton este primul eveniment sportiv caritabil din Romania care sustine si promoveaza educatia. Fondat in 2014 de o echipa de voluntari pasionati de stilul de viata activ si sanatos, evenimentul a creat in timp o comunitate de oameni implicati in dezvoltarea initiativelor care sustin educatia non-formala, voluntariatul ca forma de implicare si importanta sportului pentru un ritm de viata sanatos. Fondurile stranse in urma campaniilor de donatii si a evenimentelor cicliste sunt donate ONG-urilor asociate proiectelor educationale, pentru ca acestea sa poata continua. 

Despre Fundatia ADEPT Transilvania

Fundatia ADEPT Transilvania a fost alaturi de Ciclaton inca de la prima editie, in calitate de organizator. Fundatia reprezinta comunitatea locala din Tarnava Mare si contribuie la conservarea biodiversitatii si la dezvoltarea rurala din Transilvania, prin derularea unor proiecte ce au ca scop informarea localnicilor si identificarea modalitatilor de obtinere a veniturilor suplimentare pentru micile comunitati, pastrand practicile agricole traditionale care au creat acest peisaj.